torstai 5. helmikuuta 2015

Reksukan eläinlääkärireissu

Reka on jonkun aikaa välillä konkannut sen vasenta takajalkaa. Jotenkin oon ajatellut, että se vois johtua jostain lihasjumista jne. Lähiaikoina se ei kuitenkaan antanut nostaa oikeaa takajalkaa -> ei siis antanut koko takapään painoa vasemmalle jalalle. Maanantaina se vinkaisi, kun leikittiin lumihangessa. Se riitti mulle.

Soitin tiistaina tuohon Animagiin, että mitähän tutkimuksia pitäisi tehdä? Itse olin aika varma, että Rekalla on sen lonkissa jotain vikaa. Jätkä on kuitenkin cane corson ja amerikan akitan mix, eli kokoa löytyy. Lonkkadysplasia ja muut lonkkien ongelmat ovat aika yleisiä isoilla koirilla. Varattiin suoraan Rekalle aika röntgenkuviin. Sain ajan jo seuraavalle päivälle eli keskiviikoksi. 

Iskä lähti (mun) henkiseksi tueksi mukaan. Reka oli tosi nätisti lääkärillä. Aulassa oli toinen koira joka huusi täyttä huutoa Rekalle, eikä Reka tehnyt elettäkään siihen suuntaan. Taisi jännittää uusi ja outo paikka. Vaa'allekin herra meni tosi nätisti, tosin niin se on aina mennyt. :) 

Rekan otti vastaan pieneläinsairauksien erikoislääkäri Tarja Forell. Forell vaikutti heti alusti alkaen tosi asialliselta sekä ammattitaitoiselta. Osasi käsitellä Rekaa tosi hyvin, vaikka Reka tosiaan vierastaa vieraita ja on arka, eikä anna vieraiden yleensä koskea. Ensin Forell taivutteli Rekan jalkoja, ja sanoi, että vasemman jalan polvi on turvoksissa. Siellä ainakin olisi jotain. 

Käytiin Forellin ja Rekan kanssa ulkona. Hölkkäsin Rekan kanssa, jotta lääkäri näkisi miten se ravaa jne. 

Otettiin röntgenillä lonkkakuvat ja lisäksi polvikuvat. Reksu piti tietenkin rauhoittaa kuvauksen ajaksi. Jätkä otti lääkepiikit tosi hyvin, ei liikahtanutkaan. 

Rekan lonkkia Forell kehui hyviksi. Lonkissa ei siis ollutkaan vikaa! Vasemmassa polvessa on niveltulehdus sekä alkava nivelrikko. Oikeasta polvesta löytyi ihan pieni luupiikin alku. Syy olikin siis Rekan vasemmassa polvessa. 

Mitään ristisiderepeämään viittaavaa ei löytynyt. 

Rekalla aloitettiin Cartrophen -pistoskuuri. Niitä laitetaan yhteensä 4, kerran viikossa. Reka sai jo yhden tällä käynnillä. Käyn sen kanssa ottamassa niitä sitten.

Cartrophen ikäänkuin "voitelee" niveltä ja jeesaa tulehdusta. Viimeisellä pistoskerralla on myös lääkärille kontrolli ja Reka saa mahdollisesti kipulääkereseptin, käytetään tarvittaessa. 

"Cartrophen parantaa nivelrikkoisen nivelen toimintaa useilla eri mekanismeilla. Cartrophen parantaa synoviaalinesteen ja nivelruston aineenvaihduntaa, lisäksi se estää nivelvaurioissa erittyvien, rustoa hajottavien entsyymien toimintaa. Cartrophenilla on myös fibrinolyyttinen ja antikoagulanttivaikutus, mikä edistää nivelen alueen verenkiertoa."

Koko lääkärireissu kuvineen ja tuon Cartrophenin, rauhoittavan ja herättävän kanssa maksoi 291,15€. Rekalla on vakuutus Tapiolassa joka suorakorvasi käynnistä 110,65€. Mulla jäi siis maksettavaa 180,50€. Mielestäni oli aika kohtuullisen hintainen käynti, pelkäsin ihan helvetin paljon korkeampaa summaa, puhelimessa arvioitiinkin korkeampaa hintaa. 

Reka nukkui koko päivän sen jälkeen, kun päästiin kotiin. Käytiin heti pienellä lenkillä, mutta raukka oli vielä niin sekaisin rauhoituksesta, että hoippui vaan eteenpäin tekemättä tarpeitaan. Tänään (torstai) aamulla jätkä oli jo ihan entisensä. 

Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen Rekan saamaan hoitoon ja Forelliin. Käymme varmasti jatkossakin tuolla lääkärissä. Mullahan ei ollut mitään kokemusta eläinlääkärissä käynnistä, koska ei meidän ole ennen tarvinnut käydä. Ja Reka on mun ensimmäinen koira.


Cartrophenin lisäksi ostin Rekalle tuollaista Cartivet -ravintolisää. Se sisältää kaikki nivelten terveydelle olennaiset aineet. Kondroiittisulfaatti, glukosamiini ja MSM ovat nivelpinnan keskeisiä rakennusosia. 

Lisäksi nivelten terveydelle on tärkeää saada omega 3 -rasvahappoja. Ostin alkuun tuollaisen pienen purkin Fullolifen Joint Care -öljyä. 


Nyt nivelrikon vuoksi Rekan pitäisi pudottaa painoa 2-3kg. Eläinlääkäriaseman vaa'an mukaan Reka painoi 57.8kg. Tähtään sen kanssa johonkin 55kg - 55.5kg. Reka ei ole nytkään mitenkään lihava, mutta nivelrikkopotilaana sen on hyvä olla hieman kevyempi. Menin Mustiin ja Mirriin katsomaan, että millaista ruokaa nyt sitten syötäisiin. Reka on tähän asti syönyt Brit Caren lamb & rice ruokaa. Brit Carella on myös riisipohjainen light -versioruoka koiran painonhallintaan, mutta päädyin tällä kertaa perunapohjaiseen Profineen. Profinen säkki maksoi 53,90€ ja sisältää 15kg tavaraa. Brit Caren light 54,90€ ja 12kg. Ravintosisältö vaikutti hyvältä. Kokeillaan nyt ainakin säkki tätä ja katsotaan sitten. :) 

Nyt Reka on ihan oma itsensä, yrittää kovasti leikkiä ja sinkoilla ympäriinsä. Minä tietysti nyt tiedosta tuskastuneena koitan rajoittaa toisen riehumista, ettei se ristiside repeäisi sieltä polvesta missään vaiheessa.

Mustissa ja Mirrissä oli muuten hyvä namitarjous, 5pss näitä nameja vain 5€! Mukaan lähti. 


Rekisteröidyin Kennelliiton jäseneksi. Rekallahan on siru, joten sekin löytyy koiranet -palvelusta. Ja nyt omakoirasta myös. :) 

2 kommenttia:

  1. Ruusunmarjarouhe ois hyvä lisä vielä :)

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät poistoon.